Zaključek šolskega leta

Kako hitro čas beži. Že je tu konec šolskega leta, ki je bilo razigrano in polno dogodivščin. Šolsko leto smo zaključili z obiskom izletniške kmetije Pr’ Birtovih. Zbrali smo se na parkirišču v Prešnici in se v spremstvu konjička odpravili do kmetije. Joj, kakšno veselje je bilo peljati konjička na vrvici. Hoja nam ni povzročala nobenih težav, saj je bil konjiček pravi motivator. 

Na kmetiji smo zamesili testo in si spekli hlebček kruha za domov, oblikovali  figurice z domačim  plastelinom in se športno preizkusili v poligonu. V hlevu smo pozdravili krave, teličke, prašičke in kokoške, pobožali in nahranili oslička ter se preizkusili v krtačenju ponija – najpogumnejši so tudi sedli v njegovo sedlo. 

Navdušil nas je tudi traktor in kljub temu, da je zelo velik, nas ni bilo prav nič strah se usesti vanj in pohupati. 

Birtovi so nam postregli s palačinkami z domačo marmelado, z domačo skuto, sirom in kruhom ter z jabolčnim sokom. 

Hvala Birtovim za pripravo čudovitega zaključka in pa seveda našim staršem za odlično sodelovanje in razumevanje.

Želimo vam čim več lepih trenutkov na počitnicah in vse dobro do septembra, ko spočiti in polni energije zajadramo v novo šolsko leto.

 

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka