Teden otroka "S kuhalnico po svetu"

Pa je za nami teden otroka, ki je potekal od 5.  do 11. 10. 2015.  V vrtcu Račka smo v tem tednu spoznavali svetovno kulinariko. Lahko rečemo, da smo se odpravili po svetu s kuhalnico.

Za začetek smo s kuhalnico odšli samo korak stran od naše državice. Obiskali smo mesto Neapelj, od koder je doma pica. Ste vedeli, da so pico margarita poimenovali po ženi prvega italijanskega kralja? Ste opazili, da se pica ponaša z barvami italijanske zastave?  Mi vse to že vemo, zato smo se lahko podali v pripravo prave italijanske pice. Vzelo nam je kar nekaj časa, saj smo vmes vse dobre sestavine še malo okušali.

V torek smo s kuhalnico zavili proti Turčiji, od koder prihaja burek. Nismo mojstri, vemo pa, da potrebujemo nežne roke za vleči testo in tudi hitre prstke, saj se testo hitro suši. Nič hudega, pojedli smo tudi luknjice.

V sredo je skupina Delfinčki delček dopoldneva preživela v gledališču ob gledanju predstave Guliver, zatem pa smo tako Delfinčki kot Račke odhiteli v Španijo. Pripravili smo “ne dobre, ampak odlične” tortilje in guacamole! Zmečkali smo avokado, narezali paradižnik in nasekljali peteršilj, dodali nekaj česna, ščepec soli in kanček limoninega soka. Ko so bile tortilje namazane in zvite, smo komaj čakali na malico. Ko bi le videli, s kakšnim užitkom smo jih pojedli.

V četrtek smo odpotovali do Amerike, kjer smo pripravili prave ameriške palačinke. Priprava zmesi je bila enostavna, še najbolj od vsega pa nam je bilo ljubo “ubijanje” jajčk. Uspelo nam je brez koščkov lupine v posodi. Pri okraševanju palačink smo uporabili našo domišljijo in nastala je Miki Miška.

Na zadnji dan našega kuharskega potovanja smo odšli na Kitajsko in pripravili riževe rezance ter  zelenjavo v voku. Tekom priprave smo sestavine povohali in poskusili.  Za malico pa smo pripravili veliko pojedino. Njam, malica je bila res slastna, naši trebuščki pa polni.

Naj vam zaupamo, da smo med našim potovanjem po svetu in pripravljanjem jedi nadvse uživali in se veliko novega naučili. Se že veselimo novih dogodivščin.