Teden otroka – zgradimo hišico v Burundiju!

Pred nami je svetovni teden otroka, v katerem bomo otrokom v Zasebnem vrtcu Račka in vsem drugim zainteresiranim predstavili naš letošnji najbolj odmeven projekt z naslovom Zgradimo hišico v Burundiju, ki ga bomo izvedli v sodelovanju s Humanitarnim društvom ADRA Slovenija.

Najprej bomo spoznali kontinent Afriko in njegove značilnosti, kot so afriške živali in hrana, učili se bomo afriško pesmico, imeli bomo tudi različne delavnice ob dnevih odprtih vrat, ki bosta v sredo in četrtek, 9. in 10. 10. 2013. Glavni razlog, zaradi katerega bomo spoznavali Afriko, pa so mali Burundijci, ki se od nas razlikujejo predvsem po tem, da nimajo niti doma niti hrane, kaj šele kakšne igrače. Zato bomo skozi celo šolsko leto na različne načine zbirali prispevke, s katerimi si želimo pomagati vsaj eni družini. (Ena hiša, semena, orodje in potrebno izobraževanje za eno družino znašajo 570 eur. ).

Vabimo vas, da nas obiščete in se tudi vi navdušite nad pomočjo burundskim otrokom, ki trenutno še nimajo svojega doma. Skupaj jim lahko pomagamo, da ga dobijo! Vsi otroci in delavci vrtca Račka, predvsem pa mali Afričani vam bodo hvaležni za vsak prispevek!

Sara

Več o projektu najdete na spletni strani Humanitarnega društva ADRA Slovenija.

Video: Pomoč Burundiju

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka