Teden otroka – srečen otrok

Pa je za nami teden otroka, s tematiko »srečen otrok«, ki je potekal od 2. 10. 2017-6. 10. 2017.  V vrtcu Račka smo  s pestrim programom poskrbeli za srečo vrtčevskih otrok, z dobrodelno akcijo pa smo osrečili družino, ki potrebuje pomoč.  V tem tednu smo namreč prodajali kruh, sladice in izdelke otrok, izkupiček od prodaje le tega pa namenili družini s tremi otroki. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri dobrodelni akciji in tako srečo podelili naprej.

Sedaj pa bom nekaj besed namenila opisu programa namenjenega vrtčevskim otrokom.

Prvi dan v tednu otroka je potekal v znamenju druženja vrtčevskih skupin vrtca Račka. Vse tri skupine smo skupaj zaplesale, zapele in se poigrale. Naša čutila na nogicah smo prebudili s hojo po čutni poti. Z bosimi nogami smo stopali po senu, listju, kamenčkih, zdrobu in drugih materialih. Na koncu čutne poti pa nas je čakala posoda z vodo, v kateri smo umili naše male nogice. Skupaj smo preživeli igrivo, zabavno in nasmejano dopoldne.

V torek smo si pogledali, kako živijo otroci po svetu in se zabavali pri ustvarjanju hišic iz modelirne mase.

V sredo smo po mestu delili medaljice mimoidočim otrokom in jim tako pričarali nasmeh na obraz.

V četrtek smo si v vrtcu pripravili kino. Ogledali smo si nekaj risank in med tem grizljali kokice.

Na zadnji dan v tednu otroka smo si ogledali lutkovno predstavo Medved in miška ter se družili z otroki in vzgojiteljicami vrtca Mali Mehurčki. Eden drugemu smo podelili drobne pozornosti in se posladkali s pecivom in pečenimi kostanji. Kostanjčki so bili res slastni, naši trebuščki pa polni.

Naj vam zaupamo, da smo tekom celega tedna zelo uživali. Sedaj pa gremo novim dogodivščinam naproti.

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka