Zdrava prehrana

Kosila za zunanje odjemalce

Zavedamo se, da prenatrpan urnik in naglica, v kateri živimo, marsikomu, kljub navzočemu stremljenju, onemogočata vsakodnevno pripravo sveže in zdrave hrane. To skrb za vas smo pripravljeni prevzeti mi. Z raznovrstno ponudbo vegetarijanskih (po dogovoru tudi veganskih) kosil za domov lahko popestrimo vaš tedenski jedilnik in vam prihranimo kakšno uro, ki bi jo sicer porabili za pripravo obroka.
Tedenske jedilne liste si lahko ogledate na strani z jedilniki.
Vabimo vas, da se pri nas oglasite osebno, pokličete na tel. št.: 040 625 843 ali pa nam napišete na vrtec@racka.net in se naročite na kosila ob dnevih ko vam odgovarja.
Cena obroka: 7 EUR

Kaj nam pomeni

Pri zdravi prehrani ne gre le za to, kaj damo na krožnik, pač pa za izobraževanje otrok in motiviranje k dobrim odločitvam, ki jim bodo koristile v prihodnosti. Otroci pri nas pojedo 15 obrokov tedensko, kar pomeni, da hrana v Vrtcu predstavlja večji del njihovega prehranskega vnosa. To je za nas velika odgovornost in zato želimo zagotoviti, da je okusna hrana, v kateri otroci uživajo, zdrava, raznovrstna in najboljše kakovosti.

Ker nam zdravje otrok toliko pomeni, skoraj vso hrano pripravimo sami. Tako v naši kuhinji poleg inovativnih kosil pripravljamo lastne namaze in slaščice ter pečemo kruh in pecivo.

Naše jedilne liste si lahko ogledate na strani z jedilniki.

Spodbujati otroke, da jedo zdravo, je eden od pomembnejših ciljev nešega vrtca. Zato smo še kako zadovoljni, ko opazujemo, da otroci vzljubijo raznobarvno sadje in zelenjavo, ki so nujen vir vitaminov in mineralov.

Zasebni vrtec Račka

Jedilni list

 ZajtrkMalicaKosilo
Ponedeljekpolenta, mlekomešano sadječebulna juha,
njoki z belo grahovo omako, pesina solata,

pečena jabolka s pudingom, sok
Torekkruh, skutin namaz, olive, čajmešano sadjekrompirjev golaž,
pirini kruhki z kostanji, zelena solata z avokadom in semeni,

gresov rahli kolač z orehi, sok
Sredakruh, bio margarina, med, čajmešano sadjekolerabina juha z rezanci,
riž, sojine kroglice v paradižnikovi omaki, kitajsko zelje s fižolom,

malinovi mafini, sok
Četrtekkoruzni in pšenični kosmiči z mlekommešano sadjecvetačna kremna juha,
musaka iz kislega zelja, orehov in riža, krompirjevi polpeti,

rogačeve kroglice, sok
Petekpraznikpraznikpraznik

Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika v primeru objektivnih razlogov. Seznam alergenov si lahko ogledate tukaj.