Napočil je čas, da uresničimo prvi del našega projekta Kokoška v štirih letnih časih, zato smo v tem tednu z Delfinčki odšli na izlet – pohod na Kokoško. Avtobus nas je odpeljal v vas Lokev, nato pa smo se peš odpravili proti Kokoški.

Po poti smo opazovali jesensko listje – pisane barve, posušene in odpadle liste, šipek ter grm z brinovimi jagodami . Pobližje smo si ogledali mah, ga potipali in ugotovili, da je res mehak. Na lubju smo opazili velike madeže in tako spoznali lišaje. Med drugim smo se naučili, da lišaji rastejo samo tam, kjer je čist zrak.

Pot proti Kokoški je bila polna odpadlega listja, kar smo izkoristili za igro, na drugi strani pa je tu varnost, zaradi česa smo naš pohod predčasno prekinili in se obrnili nazaj.

Navkljub vsemu nismo bili do ničesar prikrajšani. Cilj projekta ni bil doseči vrh, pač pa to, da smo imeli  priložnost  opazovati jesen v naravi, se igrati z listjem, slediti odtisom konjskih kopit v blatu, se navduševati nad lovsko opazovalnico in od bližje videti lipicanca.

Izlet smo, kot nam je v navadi, zaključili z malico iz nahrbtnikov, nato pa smo odhiteli proti avtobusu. Se že veselimo izleta številka 2, ko bomo opazovali zimo. Sneeeeg, prihajamo!

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka