V zadnjih dneh junija smo z otroki skupine Delfinčki odšli na vsakoletni obisk zavetišča v Sv. Antonu. Zgrabili smo priložnost in si pred tem ogledali zbirno mesto kosovnih odpadkov in z zanimanjem opazovali velikanske kupe odsluženih hladilnikov, plastičnih, železnih in lesenih izdelkov, televizij in jogijev.

Končno je napočil čas, da lahko zbrano hrano odnesemo živalim v zavetišču. Že drugo leto zapored so starši skupaj z otroki zbrali lep kup hrane, katere so bili v zavetišču zelo veseli. Ogledali smo si razmere, v katerih živijo kužki in muce, ki čakajo na svojega lastnika. Oskrbnica nam je povedala nekaj žalostnih zgodb, mi pa smo ugotovili, da je žival kot mi – otrok, ki potrebuje stalno pozornost. Pobožali smo nekaj kužkov in se počasi poslovili, saj je napočil čas malice iz naših nahrbtnikov in vožnje z avtobusom proti domu.

Bilo je lepo in poučno. Starši, z otroki ste lepo vabljeni v zavetišče, kjer lahko vsakodnevno sprehajate pse. Živali vas bodo vesele.

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka