Obisk Marjetice Koper

Že ves mesec april  poteka v znamenju ekologije. Preko različnih dejavnosti se učimo skrbeti za našo naravo. Skrbno ločujemo odpadke, sejemo rastlinice, pripravljamo zdrave obroke, po umivanju rok hitro zapremo pipo, ugašamo luči… Tako postajamo vse bolj skrbni, saj se zavedamo, da smo za okolje okrog nas odgovorni prav vsi ljudje. Tako starši kot tudi vzgojitelji se moramo zavedati, da je potrebno okoljsko odgovornost privzgojiti že našim otrokom.

V okviru eko projekta smo dobili obisk iz Marjetice Koper. Prijazna punca nam je s pomočjo lutke, z imenom Cvetko Marjetko, na igriv način predstavila ravnanje z odpadki. Najprej smo se preko slik pogovorili o tem, kam mečemo odpadke in kako le ti, če niso primerno sortirani, škodujejo našemu okolju. Pogledali smo si, kaj se zgodi, če se živalice ujamejo v plastično vrečko ali če pojedo kakšen odpadek.

Sledila je igrica skrivanja in razvrščanja odpadkov v ustrezen zabojnik. Mlajši otroci so odpadke skrili po hodniku, starejši otroci pa so jih poiskali ter jih razvrstili v ustrezen zabojnik.  Lahko rečemo, da nam je šlo zelo dobro od rok, zato je Cvetko Marjetko vsakemu otroku dal štampiljko.

Vso pridobljeno znanje bomo v naslednjih dneh utrjevali in nadgrajevali. Potrudili se bomo, da bomo postajali vse bolj skrbni do naše narave.

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka