Novoletni zaključek leta

V mesecu decembru smo z otroki v prostorih hiše Veneziana  pripravili novoletni nastop za starše.

Nastop so pričeli otroci iz skupine Račke, ki so zapeli in odplesali tri pesmice. Kot prvo so zapeli pesmico Kje je palček, pri kateri so uporabljali porisane prstke. Nato so se spremenili v snežinke in zapeli pesmico Snežinka. Nazadnje pa so se prijeli za roke in zapeli pesmico Mi se imamo radi. Ob petju so tudi zaplesali.

Zatem so na oder prišli otroci iz skupine Delfinčki, ki so dogajanje popestrili z izbranimi pesmicami in deklamacijami. Zapeli so tri pesmice, in sicer  pesmico z naslovom Trije snežaki, Sneženi mož in Pajek. Deklamirali pa so Sneženega moža, Zebe me, Zimo, Sneg in Na ledu.

Sledila je podelitev daril vsem otrokom v vrtcu. Vsak izmed njih je dobil ročno izdelan vzglavnik v obliki slončka, voščilnico in mandarine.

Nato je na oder prišla direktorica Centra za socialno delo Koper, ki se je staršem in donatorjem zahvalila za darila, ki so jih namenili otrokom iz socialno ogroženih družin. Naj povem, da je vrtec Račka sodeloval z CSD Koper, in sicer v okviru projekta »Otrok otroku.  Tri dni pred novoletnim nastopom so se predstavnice iz CSD prišle zahvalit in  prevzet darila, mi  pa smo jim zapeli nekaj pesmic. Prepričani smo, da smo otroke iz socialno ogroženih družin razveselili in jim pričarali nasmeh na obrazu. Še enkrat hvala vsem, ki so pri uresničitvi tega projekta sodelovali.

Novoletni zaključek leta se je zaključil z druženjem odraslih in otrok ob hrani in pijači.

Želimo vam vesele praznike in vse dobro v letu 2016!

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka