Letošnje šolsko leto smo uradno zaljučili s čisto posebnim izletom – na drugo junijsko nedeljo smo se otroci, starši in vzgojiteljice vrtca Račka zbrali pred živalskim vrtom v Ljubljani.  Na začetku smo starše presenetili s kratkim nastopom, se posladkali z okusnim pecivom, potem pa smo se podali na ogled vrste različnih živali.

Ogledali smo si nastop morskega leva, ki je po vsakem triku z žogo, plesnem skoku v vodo ali kaki drugi točki za nagrado dobil slastno ribo. Še posebaj smo se navdušili nad malimi rumenimi opicami, takimi kot je Pikin Ficko! V živalskem vrtu jih imajo tooooliko, da jih nikakor nismo mogli prešteti!

Posebnost je bila tudi predstavitev slovenske kmetije, kakršna je obstajala v starih časih. Po kmetiji so se sprehajali konji, krave, čisto specifične drežniške koze, ovčke in še bi lahko naštevali.

Otrokom pa se bo verjetno najbolj usidral v spomin stik z živo živaljo, ki so ga doživeli v posebni sobi, kjer so pobožali kačo oz. si jo obesili okrog vratu ter v naročju držali kunca.

Druge živali smo si ogledovali po lastni želji in ostali v živalskem vrtu, kolikor dolgo smo želeli.

Takšen zaključek in izlet smo v našem vrtcu priredili prvič, zelo pozitivni vtisi pa nas bodo vsekakor prignali, da se bomo za drugo leto spomnili spet česa posebnega in predvsem zanimivega.

Sara

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka