Izlet v škocjanski zatok

V okviru projekta zdrav vrtec in zdravo otroštvo bomo vsak letni čas in kar se da pogosto odšli na krajši izlet. Prvi je bil v Naravni rezervat Škocjanski zatok, neokrnjene košček narave na obrobju Kopra (www.skocjanski-zatok.org) . Otroci so v vrtec prišli opremljeni z torbami, zdravimi malicami, pijačo, primerno obutvijo in oblačili. Vsi razburjeni od pričakovanja so pojedli zajtrk in se odpravili na avtobusno postajo.

Otroci so pridno hodili in nosili svoje nahrbtnike do avtobusne postaje. Ponosno so se usedli na avtobus in opazovali okolico. V Škocjanskem zatoku nas je pozdravilo prijetno jesensko sonce, prebivalci rezervata  in jesensko obarvana narava. Postavili smo se v kolono in stopili dogodivščinam na proti. Skupina zajčkov je hitro odskakljala naprej in iskala živali v trstičju in mlakah. Ostali smo jim pridno sledili. Po poti smo poslušali ptičje petje, skozi line v opazovalnici smo opazovali ptice v močvirju, v vodi smo našli žabe.

Na polovici kroga smo imeli še veliko energije, zato smo še tekali gor in dol in si naredili mali kros. Otroci so se pridno spodbujali med seboj. Na zadnji opazovalnici je prišel dolgopričakovani trenutek, ko so se otroci usedli in pojedli malico. Svoje priboljške od doma so si prijateljsko delili, tako da so bili vsi siti. In kot bi mignil je bilo izleta konec, zato z velikim veseljem pričakujemo naslednjega.

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka