Teden otroka – srečen otrok

Pa je za nami teden otroka, s tematiko »srečen otrok«, ki je potekal od 2. 10. 2017-6. 10. 2017.  V vrtcu Račka smo  s pestrim programom poskrbeli za srečo vrtčevskih otrok, z dobrodelno akcijo pa smo osrečili družino, ki potrebuje pomoč.  V tem tednu smo namreč prodajali kruh, sladice in izdelke otrok, izkupiček od prodaje le tega pa namenili družini s tremi otroki. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri dobrodelni akciji in tako srečo podelili naprej.

Sedaj pa bom nekaj besed namenila opisu programa namenjenega vrtčevskim otrokom.

Prvi dan v tednu otroka je potekal v znamenju druženja vrtčevskih skupin vrtca Račka. Vse tri skupine smo skupaj zaplesale, zapele in se poigrale. Naša čutila na nogicah smo prebudili s hojo po čutni poti. Z bosimi nogami smo stopali po senu, listju, kamenčkih, zdrobu in drugih materialih. Na koncu čutne poti pa nas je čakala posoda z vodo, v kateri smo umili naše male nogice. Skupaj smo preživeli igrivo, zabavno in nasmejano dopoldne.

V torek smo si pogledali, kako živijo otroci po svetu in se zabavali pri ustvarjanju hišic iz modelirne mase.

V sredo smo po mestu delili medaljice mimoidočim otrokom in jim tako pričarali nasmeh na obraz.

V četrtek smo si v vrtcu pripravili kino. Ogledali smo si nekaj risank in med tem grizljali kokice.

Na zadnji dan v tednu otroka smo si ogledali lutkovno predstavo Medved in miška ter se družili z otroki in vzgojiteljicami vrtca Mali Mehurčki. Eden drugemu smo podelili drobne pozornosti in se posladkali s pecivom in pečenimi kostanji. Kostanjčki so bili res slastni, naši trebuščki pa polni.

Naj vam zaupamo, da smo tekom celega tedna zelo uživali. Sedaj pa gremo novim dogodivščinam naproti.