Gibalna in ustvarjalna delavnica na PeF v Kopru

V okviru dnevov odprtih vrat Pedagoške fakultete v Kopru smo bili s strani profesorice za športno vzgojo Giuliane Jelovčan vabljeni, da pridemo na gibalne in ustvarjalne delavnice, s katerimi se fakulteta vsako leto predstavi širši publiki, med drugim tudi otrokom, s katerimi bodo študentke nekoč delale.

Na delavnice smo se odpravili vsi prisotni otroci iz našega vrtca, tudi najmlajši. Študentke so nam pripravile gibalno dejavnost z žogami s predhodnim uvodnim ogrevanjem ter sprostitvijo po koncu razgibavanja. Otroci so žoge kotalili po črti, se plazili po tleh, hodili ritensko, kdor pa se ni mogel izkazati pri omenjenih dejavnostih, je opazoval dogajanje, spoznaval nov prostor in ljudi.

Gibalni dejavnosti je sledila še umetniška delavnica izdelave okraskov za svinčnike – otroci so dobili vsak svoj kos das mase, ga gnetli in po svoji želji oblikovali v kakšno živalico ali pa karkoli drugega abstraktnega, kar lahko nastane po gnetenju/zvijanju/trganju gline.

Na koncu so nas gostitelji še prijetno presenetili s spuščanjem balonov (vsak otrok je svojega z veseljem odnesel domov), pogostili pa so nas tudi s pripravljenimi jabolki in bananami ter čokoladicami in sokovi, ki smo si jih vsi z največjim veseljem privoščili in se pokrepčali.

Po odzivu otrok lahko rečemo, da jim je bil obisk fakultete zelo všeč in seveda upamo, da bodo tak entuzijazem ohranili tudi v študentskih letih.

 

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka