Delfinčki na policijski postaji

Le kdo nam lahko bolje predstavi varnost v prometu kot policisti? Prav zato smo po zgodnji jutranji malici odšli na policijsko postajo v Kopru v upanju, da izvemo kaj o tem pravijo policisti.

Tam sta nas pričakala prijazna policista Jože in Blaž, ki sta se za nas zelo potrudila ter nam takoj po prihodu pripravila presenečenje – spoznali smo Maxa in Bri. Nihče si ne bi mislil, da sta to dva nagajiva kužka, ki pravzaprav veliko obvladata, saj pomagata pri iskanju drog. Po prikazu njunega znanja so otroci komaj čakali, da ju pobožajo.

Ogledali smo si marico, šli tudi v njen zadnji del, kamor zaprejo največje »lumpe« in še opremo za obrambo. Brez oglašanja sirene »«tilu, lilu« nismo hoteli v vrtec.

V zadnjem delu smo si ogledali še 3 risanke, ki so poučno prikazale varnost med hojo po pločniku, v avtu med vožnjo in vožnjo otrok v avtu. Presenečenjem pa kar ni bilo konca – vsak je dobil odsevno zapestnico, za varno hojo ob cesti v skupini pa še odsevnike in rutke.

Čas na policijski postaji je hitro minil, Jožetu in Blažu smo se zahvalili in se odpravili na Bonifiko, da pojemo našo težko pričakovano malico.

Za nami je še en poučen izlet, saj bomo dosti bolj previdni in pozorni udeleženci v prometu. Se že veselimo novega.

 

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka