Zakaj pa ne bi poskusili kar v vrtcu? Če sneg ne pride k nam, si ustvarimo pravo »klimo« kar v igralnici.

V tem mesecu bomo pri Delfinčkih govorili o zimskih športih po dolgem in počez. Kakopak, Olimpijske zimske igre so že tu in prav je, da se skupaj kaj novega naučimo.

Z nami je vsak dan olimpijska biatlonka, pa nam je tokrat pripravila nekaj povsem nenavadnega – biatlon v igralnici. Pokazala nam je dres in vso pripadajočo opremo ter nam omogočila pravo doživetje.

Vsak otrok je obul smučarske čevlje, jih pripel na smuči, si nataknil rokavice, na glavo poveznil kapo in očala, si nadel puško na rame in v roke prijel palici. Igralnica se je v hipu spremenila v prizorišče biatlona in otroci so tekli po igralnici. Toliko ovir: lovljenje ravnotežja, dviganje nog, težka puška… ufff. Za konec so se preizkusili tudi v streljanju (za varnost je bilo poskrbljeno, saj je bila puška brez cevi).

Otroci so pri tem prav uživali in kdo ve, morda se je pa nad biatlonom kdo tako navdušil, da bomo zanj navijali na zimskih olimpijskih igrah leta 2034 ;).

Ostali postovi

Izlet po Parenzani

Sonce, cvetoča narava in ptičje petje nas je že vabilo na izlet. Opogumili smo si in se odpravili na Parenzano iz Bertokov. Parenzana je urejena

Decembrsko rajanje

Z starši in otroci našega vrtca smo se v četrtek 13.12. na pravi zimski dan dobili na trgu Muda. Našli smo eno posebno sporočilo Medvedka